G.I. Joe: The Rise of Cobra –

Nálam ez többnyire mindig így van h ha belelendülök a filmezésbe akkor nagyon sok filmet megnézek egymásutánban aztán amikor elfogy a nézni való akkor abbamarad a lelkesedés, és aztán pedig egy jó darabig nincs semmi sem. A mostani ilyen kis maratonom egyik utolsó versenyzője nem mást mint a G.I. Joe : A kobra árnyéka (elég béna fordítás mert az eredeti címe marhára nem ezt jelenti.) Nem annyira mostani a film, azt tekintve h a társaságban pl már szinte mindenki látta.Úgy gondoltam h azok alapján amit hallottam ez az a film lesz amit esetleg a látvány miatt érdemes megnézni mert más téren olyan nagyon nem váltja meg a világot. Ezt több kritika is alátámasztotta. Ennek megfelelően egy kellemesen jó 9 és fél gigás 720p változatot kerestem magamnak, h azért a kép penge legyen. Az eredmény és a vélemény a tovább mögé bújik 🙂Mindenki ismeri a G.I. Joe-t, kiskorában minden fiú az akart lenni, meg katona meg stb. Mindenhonnan ez folyt és nagyon népszerű volt. Ezt probálták meg most kihasználni és egy – a technika adta lehetőségeknek megfelelően látványos – mozival eladni. A történetünk a nem túl távoli high tech jövőben játszodik ahol a M.A.R.S iparvállaloké a fegyvergyártás 70 %-a világon. A film egy kis történeti felvezetéssel indul, h a cég tulajdonosai honnan is kezdték.

Tehét kifejlesztésre került egy olyan fegyver ami elég komoly nanotechnológiát vonultat fel és nem kicsit veszélyes rossz kezekben. A nano-atkát felzabálják a fémet és nem állnak meg amíg nem deaktiválják őket. 20 milliárd euróba és évekbe tellet 4 ilyen  robbanófej előállítása.Ezek elszállitásával és ellopásának kisérletvél indul az akció. A mit sem sejtő katonák egyszercsak hirtelen egy fényévekkel elöttük járó technikával rendelkező egységek párharcába csöppen. Kiderül aztán h kik a jófiuk és h már egyszer fel is kérték Duke-t és Ripcordot. Aztán egy kis rövid erőfelmérés alapján ideiglenesen felvételt nyernek a JOE-k közé h végére járjanak annak kik is és miért akarják a robbanófejeket. Mivel árulok mindig vannak mindenhol – és a felvezetőben is kiderült – a McCullen hű marad a családi hagyományokhoz és mind2 oldalra játszik. Így aztán a biztonságba helyezett robbanófejek ujra kikerülnek a biztonságos kezekből.Ennek az Eifel-torony és Párizs utcái isszák meg a levét hiszen itt zajlik a film egyik leglátványosabb üldözése és a monumentális pusztitás. Tetszetős, a minőségre nem lehet panasz és 720p-ben kifejezetten pazar a látvány. Kár h csak 15,6″-os kijelzőn tudtam élvezni és mondjuk nem egy FullHD-s LED Tv-n. Miután itt megvolt a összecsapás haladunk szépen előrébb a storyban és körvonalazodik pár dolog h mire is megy ki ez a sok minden. Aztán még egykét WTF-re is futja, mert még ha nem is olyan nagyon de egy két jó fordulat sztem akad benne. Egy kifejezetten nagy biztosan. Ezt azért nem lövöm le mert sokat levenne az élvezeti értékből.A végén persze megvan minden ami egy ilyen moziban kell, a gonosz elnyeri méltó büntetését, a jók totális sikert aratnak és megmentenek mindenkit, de mégsem teljes a siker hiszen egy apró szál elvarratlan marad. A végkifejlett sztem nem rossz, elfogadható, csak szinte egyértelmű. Meg ez is olyan h amikor Duke végigcsinálja a teszteket, nem egy nagyon jó eredménye lesz, hanem fényévvel megver mindenkit.

A látvány felhúzza ilyen minőségben annyira a filmet  h egy remek akció lesz belőle, amitől mást nagyon ne várjunk. Látvány pörgés akad benne, a poénok átlagosak kicsit néha bénák de el lehet tűrni nekik. Sablonos dolgok is belekerültek de egye fene, sztem még akkkor is egy jó, élvezthető akció sci-fi.A film HD-ban történő fogyasztása kifejezetten ajánlott sztem 9 és fél gigát megér (mondjuk diginettel meg freelechel ez sem fog sok akadályt jelenteni).

0 Hozzászólások to “G.I. Joe: The Rise of Cobra –”



  1. Vélemény?

Hozzászólás




Kategóriák

Top Clicks

  • Egyik sem

Naptár

2009. december
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Látogatottság

  • 56 157 látogató